Dickens Festijn 2017

Het jaarlijkse Dickens Festijn in Druten kon dit jaar rekenen op een bijdrage van Stichting Ondernemersfonds Druten Centrum

Met een steeds groeiend bezoekersaantal is het Dickens Festijn uitgegroeid tot één van de grootste en best gewaardeerde publieksevenementen in het Land van Maas en Waal. Met bezoekers uit alle windstreken van het land zet het evenement onze streek, met het centrum van Druten in het bijzonder, op de kaart. Niet voor niets kan het Dickens Festijn worden gezien als belangrijk instrument voor winkeliers om potentiële klanten te bereiken. Een krachtig middel met een positieve economische spin-off.

Al enkele jaren heeft de organisatie van het Dickens Festijn zich ten doel gesteld de kwaliteit en uitstraling van het evenement te verhogen. 'Het oppoetsen van de parel'. Daarbij geldt ook het intensiveren van samenwerkingen met centrumondernemers als één van de belangrijkste speerpunten.

Dankzij de bijdrage van SODC werd daar door zowel de organisatie als de centrumondernemers in geïnvesteerd. De financiële injectie maakte het mogelijk om decoratiemiddelen aan te schaffen en in te huren, waarmee het straatbeeld van de Kattenburg en Hogestraat nóg beter kon worden omgetoverd in stijl van Charles Dickens. Kermisattracties op het voormalige Rabobank-plein en een circus op de Markt, moesten er voor zorgen dat (groot)ouders en verzorgers met hun (klein)kinderen, langer in de omgeving van winkels zouden blijven.

Tevens verzorgden verschillende centrumondernemers spelletjes in stijl van het Victoriaanse Engeland voor hun winkel, daarbij geholpen door de organisatie van het Dickens Festijn. Ondanks de hevige sneeuwval, die even roet in het eten dreigde te gooien, toonden de centrumondernemers en de organisatie van het Dickens Festijn zich samen bijzonder sterk. Druten staat wederom op de kaart, getuige ook de vele positieve reacties in/op verschillende (sociale) media.

Wie Druten zegt, die zegt Dickens, en andersom. Centrumondernemers én de organisatie van het Dickens Festijn hopen dat dit ook gedurende de rest van het jaar zorgt voor veel herhalingsbezoeken.

SODC jaarrekening 2016-2017-2018-2019

  

SODC Dickens Festijn

SODC Dickens Festijn